Zostań Wolontariuszem w Centrum Usług Opiekuńczych naszej Fundacji :)

28 grudnia 2017

Wolontariusz w Centrum Usług Opiekuńczych Fundacji Rozwoju Społeczno-Gospodarczego – jakie to proste! Zgłoś się do Nas!

Pomoc innym jest czymś bardzo ważnym. Mimo, że  często wolontariat kojarzy się z potrzebą dużej ilości czasu i zaangażowania. Z tych też powodów wiele osób nie decyduje się na zostanie wolontariuszem, bo wydaje im się, że nie podołają temu zadaniu. Warto podkreślić, iż każdy z Nas… niezależnie od wieku, wykształcenia, ilości zajęć czy wolnego czasu, możliwości fizycznych czy finansowych jest w stanie zaangażować się działanie na rzecz pomocy osobom starszym, niesamodzielnym i niepełnosprawnym.

Wolontariusz może swój czas poświęcić na rzecz osób starszych, niesamodzielnych w różny sposób, w zależności jaka jest potrzeba.

Od kilu lat w angażujemy się w pracę wolontarystyczną z osobami starszymi, w tym niesamodzielnymi i niepełnosprawnymi. Zawsze trudno opisać ile satysfakcji i radości niesie taka pomoc i oddanie drugiemu człowiekowi.

Zachęcamy osoby zainteresowane do kontaktu telefonicznego:  505 154 429